Ostospaikat

Levillä sekä sen lähialueilla on valtava määrä erilaisia ostospaikkoja. Valinnanvaraa on lähes loputtomasti ja oli mielessä mikä tahansa tuote niin sen varmasti lähialueelta tulet löytämään.

Palveluita ja ostospaikkoja on turismista johtuen todella paljon, mutta monesti ikävä kyllä myös hinnat ovat sen mukaiset. Kannattaakin siis hieman miettiä etukäteen mitä on ostamassa ja mistä se kannattaa ostaa. Ei välttämättä kannata lähteä hakemaan sitä ruokakassia siitä lähimmästä turistikaupasta vaan suunnata hieman sivummalle.

Elintarvike

Elintarvikkeita tarvitsee reissatessa lähes jokainen. Vaikka asuisit hotellissa niin silti tulee eteen tilanteita ja tarpeita, että kaupassa on päästävä käymään.

Tähän onkin Levin alueella tuhdisti valinnanvaraa minne mennä. Ruokakauppoja on tarjolla niin isoja, pieniä, halpoja kuin vähän kalliimpiakin. Se maitopurkki ja hammasharja on helppo hakea siitä lähimmästä pienestä elintarvikekioskista, mutta viikon ruokaostoksia etsiessä kannattaa suunnata isompien markettien äärelle.

Hyvä ohje ja vinkki on myös paikallisten pienyrittäjien tukeminen mahdollisuuksien mukaan. Levin alueella on erittäin paljon pienyrittäjiä myymälöineen ja heille pienikin rahavirta saattaa olla lähes elintärkeä.

Rauta

Levillä rakennetaan paljon ja osin varmasti tästä johtuen alueella on paljon myös erilaisia rautakauppoja. Rautakauppoja on reilusti ja ottaen sijainnin huomioon niin valikoima on verrattain hyvä. Ihan jokaista erikoisinta tuotetta ja varaosaa ei kaikista myymälöistä löydy, mutta tilaamalla saa nykyään erikoisemmankin tuotteen muutamassa päivässä hommattua.

Matkamuistot

Matkamuistot on tärkeitä niin matkaajalle kuin alueen yrittäjille. Monella elanto sekä perheen elättäminen on rakennettu isolta osalta matkamuistojen valmistamisen sekä myynnin ympärille.

Kyllähän matkamuisto on asia, jonka lähes jokainen reissultansa haluaa hommata kotiin muistoksi. Matkamuistoja on sitten ihan laidasta laitaan ja jokaiseen hintaluokkaan. Pienin ja klassisin on varmasti perinteinen jääkaappimagneetti ja toinen ääripää sitten porontalja tai vaikka sarvet.

Matkamuistoja miettiessä ja hankkiessa kannattaa myös miettiä sekä mahdollisuuksien mukaan tukea paikallisia pienyrittäjiä. Siellä on monella suuri perhe lapsineen ruokittavana ja se sinun sekä monen muun pieni ostos juuri hänelle on erittäin tärkeä asia. Käsityönä valmistetut toinen toistaan upeammat matkamuistot on monesti ison työn tuloksia ja hinnat taas on pidettävä menekin takia matalana.